Προθεσμία για να απολογηθεί για τη μαφία των φυλακών πήρε ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος

Προθεσμία για να απολογηθούν τη Μ. Δευτέρα πήραν οι ποινικολόγοι Αλέξανδρος Λυκουρέζος και Θεόδωρος Παναγόπουλος από τον ειδικό εφέτη ανακριτή.

Οι δύο συλληφθέντες δικηγόροι μετήχθησαν στο γραφείο του ειδικού ανακριτή για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών στη μία σήμερα το μεσημέρι. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, συγκεκριμένα, έφτασε στο ανακριτικό γραφείο συνοδεία ανδρών της αντιτρομοκρατικής, με τον συνήγορό του να δηλώνει σοκαρισμένος.

Ο ίδιος ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος, μάλιστα, ευρισκόμενος στον προθάλαμο του ανακριτικού γραφείου αναφώνησε: «Εγώ και ο Θόδωρος, μέλη εγκληματικής οργάνωσης από το 2014; Αν είναι δυνατόν…»

Μαζί  με τους δύο δικηγόρους  στον προθάλαμο του ανακριτικού γραφείου βρέθηκαν, επίσης, συνεργάτες τους και αγαπημένα τους πρόσωπα. Στο πλευρό του Αλέξανδρου Λυκουρέζου βρισκόταν τόσο η κόρη του, Μαρία – Ελένη Λυκουρέζου όσο και η ηθοποιός Νατάσα Καλογρίδη με την οποία διατηρούσε δεσμό.

Οι δυο δικηγόροι κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση με την ένταξή τους να τοποθετείται χρονικά στο 2014, καθώς και για απόπειρα εκβίασης του Αρ. Φλώρου, καταδικασμένου σε πρώτο βαθμό σε 21 χρόνια κάθειρξη για την υπόθεση της Energa.

Οι δυο συλληφθέντες ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία μέχρι τη Μ. Δευτέρα για να προετοιμάσουν την απολογία τους. Στο μεταξύ, θα παραμείνουν κρατούμενοι στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.

Συνήγορος Λυκουρέζου: Το ένταλμα παραβιάζει το τεκμήριο της αθωότητας

Την ίδια στιγμή, ο συνήγορος του Αλέξανδρου Λυκουρέζου, Θρ. Κονταξής υποστήριξε ότι το ένταλμα σύλληψης που εκδόθηκε κατά του γνωστού ποινικολόγου δεν είναι αιτιολογημένο και παραβιάζει το τεκμήριο αθωότητας.

«Οι αποφάσεις των δικαστικών οργάνων πρέπει να είναι σεβαστές υπό δυο προϋποθέσεις. Να είναι σύμφωνες με το νόμο και να διαπνέονται από νηφαλιότητα. Το ένταλμα σύλληψης σε βάρος Λυκουρέζου πριν απολογηθεί δεν είναι αιτιολογημένο και δεν διαπνέεται από νηφαλιότητα. Δημιούργησε ένα τοξικό κλίμα παραβιάζοντας το τεκμήριο αθωότητας. Είναι σοκαρισμένος. Δεν υπάρχει κάτι στη δικογραφία. Ένταλμα συλλήψεως εκδίδεται όταν κάποιος είναι ύποπτος φυγής. Ο Αλ. Λυκουρέζος είναι γνωστής κατοικίας, βρίσκεται κάθε μέρα στα δικαστήρια» τόνισε.

Από την άλλη, ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης και συνεργάτης του Αλ. Λυκουρέζου σε δήλωσή του ανέφερε πως η πλευρά του συλληφθέντα ποινικολόγου εξακολουθεί να θεωρεί ότι η έκδοση του εντάλματος και η σύλληψή του συνιστά υπερβολή.

“Η εξέλιξη αυτής της υπόθεσης και ο τρόπος με τον οποίο έχει προσεγγιστεί αλλάζει για παντα τον τρόπο που θα κάνουμε την δουλειά μας όσοι ασχολούμαστε με το ποινικό δίκαιο. Γνωρίζετε πόσο εμβληματική  προσωπικότητα είναι ο κ. Λυκουρέζος. Αποτέλεσε πρότυπο για τη γενιά μου να ασχοληθούμε με το ποινικό δίκαιο. Η δικογραφία είναι ίδια με αυτή που αφορά στον κ. Αντωνόπουλο. Ο Λυκουρέζος ήταν πάντα στη διάθεση των Αρχών. Είχε επισκεφθεί τον ανακριτή σε ανύποπτο χρόνο. Δεν χρειαζόταν η κινηματογραφική σύλληψη. Έχουμε εμπιστοσυνη στη Δικαιοσυνη” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Σας άρεσε το άρθρο; Κοινοποιήστε το!
Follow by Email
Facebook
Facebook

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *